Monday, April 30, 2012

Hepi besday mum .

selamat hari lahir mak !

One Band. One Dream. One Direction.

hepi besday yang ke 50 mak.  cepatnya  masa berlalu. tak sangka rupanya umur mak dah genap 50 tahun, hihi. nampak maintain jea. HAHA.

semalam yana and family dah celebrate besday mak. Yana tanya mak nak apa. mak cakap taknak kek. kek dah makan selalu kan? haaha.

She Flies With Her Own Wings.

so, lepas beli barang abang min dekat carefour, kitorang singgah makan dekat area sungai dua . nama cafe tue lupa lha. tapi makanan dea , perhh sedap lha. kedai dea dekat bawah pokokand cantik tempat dea. 
yana pesan keow teow sup(my fav nie) , abang yana pulak mestilha mee goreng dea. and ayah pulak mee udang. and menu tambahan chicken chop. haha. kami share jea. sharing kan is caring ! haha. mak pulak order bihun sup , tapi kakak tue tak tulis. yana share ngan mak yana keow teow tue. banyak doe. memang berbaloi lha dengan harga dea. haha.

celebrate besday mak , tapi mak yang bayar. hahaa. mak cakap  nie sebab belanja abang yana yang baru dapat result spm and hari rabu nie dea nak pegy plkn. huhu sian yana, nanti duduk lha sorang2 dekat rumah.
harga dea semua RM47.00 . wahh. kira oke lha tue daripada makan dekat KFC.

thanks for being my mother . thanks you so much <3 <3
mak , kita dah janji kan, nanti kita pegy mekah sama sama tau :)

Saturday, April 28, 2012

senyum itu sedekah.


Tamara Nisseth Palma Godoy

mulakan pagi sabtu nie dengan senyuman yang manis .

senyum itu sedekah. tapi janganlah senyum sampai saat,minit.jam. haha. kang orang kata kita nie tak waas pulak. hihi

Seorang sahabat yang tidak memiliki apa pun untuk disedekahkan bertanya, "Jika kami ingin bersedekah, namun kami tidak memiliki apa pun, lantas apa yang boleh kami sedekahkan dan bagaimana kami menyedekahkannya ?"
Rasulullah SAW bersabda, "Senyum kalian bagi saudaranya adalah sedekah, beramar makruf dan nahi mungkar yang kalian lakukan untuk saudaranya juga sedekah, dan kalian menunjukkan jalan bagi seseorang yang tersesat juga sedekah." (HR Tirmizi dan Abu Dzar).
Dalam hadis lain disebutkan bahawa senyum itu ibadah,"Tersenyum ketika bertemu saudaramu adalah ibadah." (HR Trimidzi, Ibnu Hibban, dan Baihaqi).


Friday, April 27, 2012

Exam ?



Ya Allah ,! sedar tak sedar tinggal lagi 2 minggu nak midterm exam.

The Little Thoughts

means , folio sejarah dah nak kena hantar. aduhh. banyaknya kerja yang belum siap . mana nak study lagi. haih. soalan midterm nie rasanya lagi susahlha kan ? banyak topik yang masuk.

tambah Math, perhh. memang terbaik lah. belajar bab 8, bab 5 dah lupa, belajar bab 5, bab 3 pulak lupa . haiha. Yang nie selalu jea berlaku dekat Yana. hihi and Bahasa Inggeris. yana tak lha terror sangat english nie. buad essay pon grammar  dah tunggang langgang. haiyooo. teruk kens ? sampai kena tegur dengan teacher . hihi. thanks teacher sebab tegur Yana :) KH lagilha, tak belajar sangat pun. asyik buadprojek kayu and yang tebaru nie kena buad projek elektronik. haiha. (tak larat nak pateri). 

So, cik yana, please behave yourself :P

p/s: hope lha boleh improve bi aku huaa. tolong yana . please..




Tuesday, April 24, 2012

Header camera

Populagram - Zayn Malik ( @zayn_malik ) popular photos on Instagram.

hye, kali nie yanabuad header lagi yang simple lha jugak. hihi.
kalau rasa nak pakai just inform Yana kay ?



http://4.bp.blogspot.com/-BmhDxUz_nCY/T5ZhkKNeKaI/AAAAAAAAAQc/rx2rQKaSNu8/s1600/leeyana.png




http://4.bp.blogspot.com/-Go_GwssHvNc/T5ZjHI_IGnI/AAAAAAAAAQk/H8EltuaM91s/s320/leeyana2.png

Sunday, April 22, 2012

Mega Simple Giveaway by Nabila and Sha!

nak join giveaway lha. hihi

nak join ? klik banner kat atas tue..

yawa banyaknya sponsor.
*lenguh tangan nak like . hihi

tarikh tutp giveaway nie 15 /5/2012.



kbye :D

Thursday, April 19, 2012

Ohsemm day with classmate .


photos

kelmarin merupakan hari yang tak bole nak dilupakan buad Yana and da classmate. 

mana taknya, Lawatan sambil belajar ke penang  kali nie pergi dengan classmate sendiri. kalau sebelum nie kan pegi lawatan dengan batch sama or campur dengan form lain. So, macam tak meriah sangat lha kan. tapi kali nie memang ohsemm lha. Even Yana stay penang, tapi banyak lagi tempat dekat penang nie Yana tak pergi. macam troipical spice garden,before nie just lalu jea.

memang sehari sebelum pegy pon yana dah terlebih excited. hihi.
lepas jea perhimpunan pagi, kami terus bertolak and sampai dekat penang hill dalam pukul 8.15
pagi pagi buta tue mana lha nak ada orang. kedai dekat bawah tue pun baru nak buka. 
seingat Yana, last pegy penang hill darjah 6. masa tue kereta api lama lagi. sekarang dah canggih. siap ada aircond lagi. cewahh.

semua muka terlebih excited 

sekarang nie nak teropong satu penang pun mahal gila. dulu tak kena en ?

pantang nampak playground jea. haishh :/

lepas habes menjelajah . cikgu pun cakap ada titi gantung . tak tahu pulak rupa-rupanya ada titi gantung. hehe. 
jalan nak pegy titi gantung tue amatlah sunyi. first tue rasa jugak lha keseraman .kan tak dak orang. just kami jea . tapi best lha. jalan punya jalan kami terjumpa satu signboard. titi gantung sedang dibaiki. perhh. Tapi kami terus jea and sampai lha dekat titi gantung tue. nampak macam tak perbaik pon. lepas tue kami jalan lagi. haha. melihat pemandangan lha kan sampai tak perasaan kami dah jalan sampai jalan mati. so , kami berpatah balik. perhhh. bukan dekat tau. 4km pergi and 4km balik. sakit kaki abehh!

rehat sebentar bersama kopiko.

pukul11 pagi kami selamat mendarat  turun dari penang hill and terus pergi tropical spice garden. 
dekat situ . ada pokok tongkat ali, kacip fatimah,lada hitam, pokok yang buat kapur barus tue. banyak pokok pelik pelik lha. and yang bestnya, dapat rasa daun stevia. manis yo!
tengah seronok dengar penerangan tue, hujan turun . ala. tak bole nak pegy main dekat pantai Batu ferringhi.
nak buad macam mana kan :/

lepas tue, berhenti sembahyang dekat floating mosque  !! eheh. masjid terapung. dekat masjid tak hujan pulak. lepas tue, lepas tue, cikgu cadang nak pegy toy museum, alang alang satu jalan jea kan.(kalau pegy Bayan Lepas best jugak kan) tapi mahal sangat and kami semua pun tak nak pegy. hehe. and last place yang kami pegy padang kota !. petang pukul 3 takda apa sangat. kalau pukul 5 best lha en. and 30 minit duduk dekat situ and cikgu suruh masuk dalam bas. alala. dah nak balek kea ?

masa atas bas ,apalagi bising habes. Yana and girls lain sibuk tangkap gambar sampai tak sedar , tup tup sampai sekolah sudah. ala sedihnya.

smile please :D

p/s: techer nawal cakap nak bawak kami pegy palau pangkor ! awesome . yaehhhh, 
satu kelas lagi ! always 3G. forever. yeahh

pic credit:Hani andNina

kbye.

Sunday, April 15, 2012

A sweet day with cikgu leeyana !

dah lama tak update blog nie. sibuk menukar blogskin. hihi

Beauty Photography on Ben Trovato

hari jumaat lepas was the last day buat cikgu Leeyana.cikgu Leeyana ganti cikgu Wan Mazni(tak silap lha) tiga bulan.Even cikgu ajar girls kelas Yana pj baru berapa kali, tapi cikgu best tau. sporting habis.

comel kan cikgu leeyana ?
Lepas habis sekolah, kami semua pegi kantin. lepas amek kek , Ada jugak yang balek rumah hambek pekakas lain. menu kami simple jea, laksa,kek,air oren. yang tue jea kowt.hihi
lepas siapkan apa yang patut, cikgu and cikgu Dalila pun sudah mari...

Masanya sudah tiba. masa cikgu leeyana potong kek. nyumnyum and makan! 
yeahaha.



hehe.

habes makan,masa untuk snap pic.banyak kowt kami snap. 
tapi yang jea lha sempat nak edit kay ?

we are friend !

they with cikgu !!

they are friend !!

cikgu leeyana and cikgu dalila.
dua dua kiut kay.

pukul 2 petang (lebih kurang lha) baru kami balik. lepas hantar camera and tolong cikgu bawak hadiah(banyak tuhh.) baru lha Yana telefon ayah suruh amek.

pukul 3.30 pegu tusyen. yeahh.

kbye.

Wednesday, April 11, 2012

freebies header

No te digo que sonrĂ­as, pero no estes mal♥
 selamat pagi uolls.
harinie cuti bersempena pertabalan yang Dipertuan Agong. sempat jugak yana buad header. yeah. 
this my first header. hihi. simple jea kan ? baru tengah practice buad .



http://2.bp.blogspot.com/-qnLk6PzABTw/T4UAofrhT_I/AAAAAAAAAOA/LogNj8m_pN8/s1600/winterlandys.png


http://3.bp.blogspot.com/-Q2ZzKUhw9HI/T4UCQoXKQEI/AAAAAAAAAOI/8BPPFbw8O5I/s1600/winterlandys2.png


http://1.bp.blogspot.com/-UC43LvZLHxE/T4UCw2ILyRI/AAAAAAAAAOQ/2KA-9M7GpWY/s1600/winterlandys3.png


http://1.bp.blogspot.com/-INkyvWvxzic/T4UDkUFgKfI/AAAAAAAAAOY/fkGCx8EhbHw/s1600/winterlandys4.png


http://2.bp.blogspot.com/-wD2GHFAXT0w/T4UE8fTqMGI/AAAAAAAAAOg/nWuBWb-le9k/s1600/winterlandys5.png

just imform Yana if korang amek header nie erk :)

bye.

Tuesday, April 10, 2012

Exchange links ?


Wall Photos

exchange links ? 

jom exchange links? kalau korang nak exchange links dengan yana just tinggalkan url blog korang dekat ruangan comments nie okay ? and make sure korang letak url yana dekat blog korang :D

thanks :)

Fly with me...



stormtrooper

selamat petang :D

semalamYana mimpi pegy bandung. 

Mimpi ? pegy Bandung ? HAHA, kelakar kan ?mcam nie, yana mimpi yana and family nak pegy bandung and dekat airport. lepas check apa segala,tetiba someone nie kata "flight pegy bandung dah nak berlepas" lepas tue tak sempat naik flight dah tinggal. yang peliknya, sina kan ?.Lepas tuhh my phone berbunyi and menandakan dah pukul 6.00 pagi. terpaksalah bangun !. haishh, nasinb harinie sekolah.  
Mimpi tue melayang camtu jea. ruginya. 

Haha,tue lha asyik berangan  flight jea. Tiap hari kalau tak nampak flight tak lengkap hidup. (poyo jea ayat).
 bila tengok flight and awan, rasa tenang. pelik kan ? 
setiap petang , bagi makan kucing kucing yang gedik dekat luar rumah, konferm nampak sebijik punya ! 

Booksie

nak tukar cita cita lha. nak jadi pilot ? boleh ? hahah. 
susah sebenarnya jadi pilot nie. kena pikul tanggungjawab yan sangat lha berat sampai 2 bahu pun tak bole nak tanggung. Dalam novel pun banyak heronye jadi pilot. Adam Mukhriz(adam hawa), Nazmi ( manisnya cinta) , azahari (cinta tiga suku) banyak lagi lha. sebnarnya minat ,suka (eh sama lha ) semua semua nie pon sebab fanatik gila dengan novel AHAHA


p/s:macam gedik lha pulak entri nie :/

Monday, April 9, 2012

Simple Giveaway by Mya Vinnfier

yana ditag oleh akyla.thanks dear


klik banner untuk joi  yer :)
tarikh tutp adalan pada 30 april 2012. sempat lagi kalau korang nak join kay ?


kbye .

ABPBH 2011.


Y_large

hye semua, semalam tengok ABPBH ?



Tahniah buat Aaron Aziz kerana menjadi Bintang Paling Popular 2011.nie mesti penangan Ombak rindu kan ? congrates jugak buad Maya karin, Fizz Faiuz , Hafiz, Yuna ,Tasha Shila dan lain2 lagi lha. ramai sangat kan ?


masa Aaron dinobatkan sebagai bintang paling popular,yana dah tidur, dah tak larat nak buka mata.esok kan sekolah. Haishh. tapi memang tabik spring lha dekat Fizz Fairuz sebab berjaya kalahkan Aaron. yeahh. bagi Yana, Fizz nie semua watak dea boleh buat, watak jahat,watak gilagila and watak ustaz.hihi. memang patut lha dea menang .

kalau dah nama pun ABPBH mesti tak boleh pisahkan dengan red carpet ! mana mana event yang yang besar mesti ada red carpet. Ada yang sopan,seksi(astagfirullah) , macam macam gaya lha diorang semua nak tunjukkan.

Tapi yang menarik perhatian Yana, maya karin ! yeahha. event baju dea simple yang amat, tapi sopan. even baju dea macam tak lha secantik baju artis lain. Tapi,tapi sopan sangat. cer tahun depan tema ABPBH 2012 tema islamik sikit. HAHAHA. 

apa apapun, congrates kepada artis yang menang kay ?

p/s:tak tengok rugi,kalau tengok dapat dosa ?

Sunday, April 8, 2012

BawalBiru 1st Giveaway


sekarang nie trend tudung bawal balik, yana join yer :D


nak join, klik banner dekat atas yea .

syeeda
tabuan comot

tarikh tutup GA nie 8 May 2012

kbye :D

Saturday, April 7, 2012

moree dibelah empat..

Live Your Life

evening guys, entri nie sebenarnya sudah diperam beberapa hari yang lepas. tapi tak sempat nak tulis.

moree dibelah empat ? bukan more masa bulan puasa tue yea .

Alkisahnya bermula, hari selasa yang lepas Yana,Nina,kyla and Hani , kitorang satu group
buat presentation literature the railway station chapter 9. chapter last sekali. Sebenarnya dah berapa minggu time BI buat presentation. hari selasa tue baru kitorang berkesempatan buat presentation.masuk jea dalam bilik multimedia (kowt) dalam library, teacher panggil kitorang sebab group kami jea tak buad lagi. . mula-mula tue takut gila lha, sampai sejuk tangan , tapi masa part yana, lagi gabra, dah hafal tapi bole lupa . iayooyo. so, curi -curi tengok jea. lepas habes present. diorang kena jawab soalan.so,sapa yang dapat jawab,dapat hadiah biskut moree.group kami jea bagi hadiah. Pastu teacher tanya satu kelas, "any comment ?" Alhamdulillah , diorang bagi comment yang best ! HAHAHA. tak larat nak cover senyum kat depan. haha. thanks yea. teacher pun puji. hihi.

masa balik kelas, kami belah moree jadi 4.HAAH. terukkan?makan dalam kelas.haishhh

thanks yea hani ,akyla and Bad                      

Tuesday, April 3, 2012

Contest Blog Paling Ohsem By Norfaiez Mars


hye,petang uolss.  Lepas buat Ga nie, Yana asyik masuk Ga orang lain.jea kan? Haish pape jea lha
entah kali keberapa yana nak join contest nie oke ?

klik banner untuk join :)

hadiah contest nie menarik sangat. rugi lha kalau korang tak join.
banyak sponser.

tarikh tutup pada 30 April 2012.