Saturday, August 25, 2012

Hello World : Raya !

Selamat Hari Raya ! Raya ,raya ,raya dan raya lagi . Harinie dah masuk hari raya yang ketujuh . ehhh , hari yang ketujuh pun panggil raya lagi kah ? Toing toing*kataklompat*

Pagi raya di kota london . cewahh.

awak panas ?, --> CUBA SINI <--Awak panas ?
-
-
^
terima kasih , daun keladi , nanti boleh ----  tolong lagi :)

RAYA
Di pagi hari raya yang KETUJUH and merangkap hari nie . Yana and kawan-kawan pergi beraya rumah cikgu-cikgu . bercadang nak pergi rumah cikgu nie , cikgu nu , cikgu sini , cikgu sana. Last-last yang dapat beraya 2 rumah cikgu jerr . Cikgu Badariah merangkap cikgu tusyen and cikgu Latipp merangkap cikgu KH.
Pegy rumah teacher takdak pulak . Cikgu Fad A.K.A  kak Lina , kawan-kawan semua pakat ko
l cikgu tapi ada sorang minah angkat . dia cakap "nombor yang anda dail diluar kawasan , terima kasih" pulak ? Rumah cikgu geo kami pun terjah tapi , ada sedara cikgu cakap dia pindah lunas . pulak ? 
Cikgu-cikgu pun beraya sakan jugak . ingat kami saja kerr hah ? -->nada marah !<--*balinglemang,boooo!*

Dekat rumah cikgu Badariah , Kami sampai around pukul 9 dah senget ke 10 . Ouh lupa pulak , kami semua pegi dengan dear Asmaa , naik kereta woo , kakak asmaa yang bawak . btw , thanks :) . sambung balik , tapi cikgu tak balik rumah lagi sebab cikgu time tue ada dekat market seberang jaya . Jauh kowt . Act , nak cari rumah cikgu tak lha susah sangat . cam kereta bernombor plat *1#1 .  simple kan ? dah tunggu lama sangatkan , kakak asmaa bawak kami meronda satu taman tue, Rumah dekat tue agak gempak lha kan , Pastu , sampai balik dekat rumah cikgu , tengok cikgu dah balik , dengan malu malu kucing yang sedang tidoq , kami pun masuk . Masih malu . Tapi... mkaan kuih tak malu pulak. erk ?Dah berapa jam*bohong* kami duduk dekat rumah cikgu , kami pun mintak nak beralah . 

cantikkan rumah cikgu ? ehehe. 

AT cikgu latip, Dah semua cikgu tak angkat call , mesej pun tak balas , so semua dah decided nak pegi rumah cikgu suraini and latippp, erk , cikgu suraini takde . then sampai lha dekat rumah cikgu latipp. herhhhhh. Fisrt tue dah pegi , tami anak cikgu latipp cakap takda rumah , ingat nak balik. sampai jerr simpang jarak , tetiba nampak cikgu latip and kami semua terus babai  . HAHA then asmaa and Bad turun pegi jumpa cikgu latipp. then sampai lha rumah dia. . 
"nie bukan anak Sani ka "
"bukan,bukan , dia duduk taman "
ceh cikgu , fine larrrrr ,,


Fine , PMR semakin mengejar macam budak-budak berlari berkejaran dekat taman mainan. Nampam *Sangat aku tipu hampa*. Dah berapa kali Yana cakap and janji takmau bukak Twitter , Facebook , blog , tumblr . herhhhh !. memang tak boleh tepati janji kan ?

" Tapi , kalau sehari tak bukak rasa tak boleh hidup . "

macam tu pulak ?Act , awak kena lha sibukkan diri awak . ibaratkan komputer dekat depan awak and tepi tempat awak susun buku awak dah rosak . Masa form 1 dulu boleh jerrr buat bodoh depan komputer . sekarang ? nafsu kite semakin membuak-buak . Dah dah , lepas cuti dah berniat nak stop jap menda-menda aceni *matajuling* 

kbye selamat menjamu selera .

1 comment:

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.