Wednesday, December 26, 2012

Menjelang 2013 .

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera .

South_korea_s_popular_idol_lee_dong-wook__32__large
Ni Lee Dong Wook aku . Sesiapa jangan kacau . Kalau kacau jugak aku humban korang dalam reban ayam Lol :P

Lagi enam hari nak masuk tahun Baharu . Ada orang yang tak sabar dan ada jugak yang tak mahu masuk tahun Baharu ni . Tapi kena masuk jugak . So kau nak buat apa ? Menangis tak berlagu pun kau kena tempuh jugak tahun baru lain lah kita dah tak ada kan ? *Merepek baling kerepek .
Lagi seminggu nak sekolah , Tak prepare apa apa lagi walaupun sekarang ni ada jualan yang sanggup letak banner AYUH KE SEKOLAH . Aku tengok tak berselera nak pergi sekolah . Rasa tak ada semangat lahh .  . Sebut je sekolah asyik keluar muka cuak . Sabar sabar lagi dua tahun sahaja sayangggs . Lepas tu kehidupan kau lagi susah derr . Haaaaaa . 

Start minggu ni memang budak budak sekolah mungkin berlatih bangun awal . Nak pergi sekolah pukul 7 pagi . Nak bangun pukul 6 . Selalu time cuti dah terbiasa bangun pukul 10 kan ? Ehhh , aku bangun awal la . Orang buat rumah mai awal kot . Pukul 8 pagi dah terpacak buat kerja . Gila ahh depa ni . Minggu depan mungkin last week lepa buat kerja . Tenang hidup wa . Haaaaaa .

71694_10152358996580273_2011314234_n_large

  Sekolah .
Tiap hari nak kena iron baju sekolah . Nak kena buat homework .  Ohh tidakk!  Baru rasa nikmat lepasan PMR kejap dah nak naik Form 4 yang tahap susah tu .Cerita pasal PMR . Result baru je keluarkan . Alhamdulillah , even aku tak dapat straight'A tapi  bersyukur sangat .Kira lepas target la kan . Still confius nak pilih kelas mana . Kelas Sains atau Akaun . Kalau dapat Teknik boleh la keluar dari sekolah tu . Kalau dapat lah .kan . Balik sekolah pulak nak kena berhimpit dengan mamat bagla yang balik dari summit tu . Errrrrrrrrrrrrr.." Tahan hidung anda pleasee .
*First day sekolah conferm liat nak bangun . Ohhh tak sabar nya nak tunggu hari rabu ni *Fake je tu . Tetiba .

kawan.
Kawan kawan mesti ramai yang pindah . Yang 8A dengan 7A konferm punya lah kan . I dapat sikit je . So tak tahulah nak pindah ke tak . Salah seorang daripada kawan Eksiden lepas beberapa jam ambil result PMR . Teruk jugak . Sekarang ni dia dah keluar ICU . Time kami pergi tengok dia still  lagi ada dekat ICU.
Sehari lepas dapat result . aku adalah attend reunion 6 Nilam . Setelah 3 tahun tak jumpa dan haritu Taraaaaa ! Ada yang berubah , ada yang still maam tu . Macam macam la . Aku rasa aku paling besar kot  . Dorang semua kecik kecik je . Haihhh . Berat maikn naik . Duduk rumah membela badan . HAHAHA . memang ramai yang dapat straight's A . Wa kagum gila . Time UPSR dulu  ramai yang dapat 5A dari kelas 6N rasanya sorang ja bukan dari kelas kami .. Aku dulu 3A ja *Menyesal tak sudah  dulu belajar tak rajin rajin . No wonderlah kan .

2012 pasti amat dirindui dan banyak kenangan suka duka sepanjang tahun ni. *sedih pulak . Ambil tisu cepat. Kang banjir pulak .Kalau nak suuh list pun tak boleh . Banyak sangat memori yang tercipta antara kita *wahhhh kita ? siapakah ? Kita lah . i mean family , friends . Haaaaaa.

Kbye .

*jangan contohi sifat pemalas yang sudah sebati dengan hidup saya :P

2 comments:

Dayana AZ said...

Enjoylaa masa sekolah selagi boleh :) . College life tak sepadat zaman sekolah lagi2 sekolah asrama, tapi belajarnya benda yg susah.. Jadi, live the moment! :D

♡ Risha Lieza ♡ said...

Akak ambil sains tulen+akaun...apa-apapun, kalau nak amik akaun, kena rajin ok..gudluck youuuu! ;D

p/s : perkara yg paling mls sekali is iron baju kan? hahaha XD