Saturday, December 29, 2012

Novel .

Asslamualaikum dan salam sejahtera .

Hai . Dah beli baju sekolah ? Dah ready ke belum ? Malam malam sebelum tidur bukak buku teks yang cikgu bagi tu ya . Bila cikgu ajar tahun depan at least korang dah tahu pasal apa kan . Tahun depan ? Bunyi macam lama lagi kan? Padahal 'Tahun depan' hari selasa  ni . Haaaa

385758_487371184648649_1129136131_n_large
Siapa suka baca novel ?  Angkat kening cepat !

Sejak ketamatan PMR berapa bulan yang berkurun lamanya . untuk mengisi masa yang terbuang begitu saja , aku adalah baca beberapa buah novel . Masa zaman lepas PMR dulu memang membosankan bosan . Pergi sekolah . online . tengok TV , main game . Hmmm benda yang sama je kan . Baik baca novel lagi bagus kan

Sekarang kan dah jadi trending drama ataupun filem yang diadaptasi daripada novel . Kalau 
ada orang tanya aku suka tengok drama yang diadaptasi tu ataupun suka baca novelnya . Aku lebih suka baca novelnya aja sebab bila kita baca novel , kita boleh imagingkan hero and heroin novel tu . Boleh bayangkan sendiri macam mana rumah dorang , baju dorang handsome ke tak hero tu , comel tak heroin tu ataupun boleh rasa sendiri yang heroin tu diri kita :) Kan kan ?
Tapi aku suka tengok drama tu jugak . 

Okayy , Antara novel yang paling aku suka setakat  ni banyak . Isteri Separuh Masa , Kahwin ganti , Love you Mr Arrogant , MAID , Suami Aku Ustaz , Kalau Memang Harus Begitu . The Wedding Breaker .
Ahh , kalau boleh , macam nak listkan semua novel yang penah baca . Tapi tulahh kan *Uwekkkkkk

Bercakap tentang The Wedding Breaker *ni sebenarnya aku tulis entry ni , Memang bestlah . Rugi wohh tak baca . Novel terbitan Karya seni dan penulisnya Evelyn Rose .
Novel ni mengisahkan kisah percintaan antara Datuk Wira Tengku Adam Kamil Tengku Mukhriz dan Datin Arriana Rose Hussien . 




Kira aku memang teringin novel ni . Before beli pun dah baca dekat Blog Evelyn Rose . Best kan? Try lah Even pada mulanya memang kita marah sangat dekat Adam tapi lama lama hati kita dapat terima adam yang begitu baik :) 

Selamat kembali ke sekolah .

bye :)
p/s: Setia Hujung Nyawa best . Nanti Ersalina keguguran .
Zain Hakimi layan tak layan ja :(

2 comments:

HAJAR said...

Saya suka baca novel..
tulah dah habis PMR perkara yang paling BEST buat adalah baca novel.
Tapi apakan daya cuti-cuti begini duduk rumah jelah kedai pun tak nampak..hehe..:)

Hazrina Sallehuddin said...

Novel? Kalau start baca kerja semua ttgguh..hehe..nk hbskn jugak baca..