Monday, December 10, 2012

Pesta Buku Pulau Pinang .

Assalamualaikum dan salam sejahtera .

Tumblr_mdbhs6cy461rxldrh_large

Okayy semua harap bertenang . Mungkin semalam dah bukan rezeki Malaysia nak menang . Seri je kan . Hope pemain kebelasan utama yang akan turun padang  dekat Bangkok nanti main dengan bersungguh-sungguh ya ! Semalam tu kalau boleh 3 gol dah malaysia sumbat . Haaaa ~ . Wan Zack Tak main . Eh ? 

Dah ,dah stop cerita pasal bola . Semalam orang lain tengah best tengok bola . Kami pegi Pesta Buku . nak pergi petang tu tak sempat .memandangkan kelmarin hari last .So terpaksa pegi malam dan tak tengok bola . Nasib wan Zack tak main *Johhhhhhhh . IEhh tak tak . I suka  Tanner Patrick Lahh *Cover cover.
Gerak dari rumah pukul 6.30 . Then solat dekat masjid seberang Jaya . Pukul 7.45 baru gerak pegi Perpustakaan Seberang Jaya masuk ja pintu pagar , Hmmmm sunyi je . macam takde pesta langsung . Takut jugaklah mula tu , Takut pesta dah habis . Kan malam Bola . So Tebalkan muka masuk dalam library tu . Fuhhhhh ingatkan dah tutup . Bukak lagilah . tapi tak ramai lah . Mungkin time tuh maghrib dan pukul 8 dah start bola . 

buku-buku dia memang best . Rasa macam semua nak beli . novel novel kebanyakkan Alaf21 la . Tapi ada jugak Buku Prima , SR , kaki novel . Tapi tak banyak lah . Ada novel lama ada jugak novel baru . Untuk novel sahaja . Diskaun sehingga 25 peratus . Same like buku agama . banyak yang best - best . Lagi murah daripada harga pasaran . 


Tadaaaa . ini lah buku yang sempat kami beli . Tak lah banyak sangat . Tapi bila balik Mak cakap ,

 "Banyaknyaa . larat ka hampa baca buku tebai tu" . 
sambil mention novel bewarna hijau 

"Larat lah mak "

Novel takdir itu milik aku harga Rm33. Tapi dapat Diskaun Tinggal 25 je . Heee

Bila balik sempat jugaklah tengok bola yang tinggal 40 minit lagi . Sempat lah jugak tengok gol Thailand yang tak diduga tu . Nampak macam tak masuk kan . Redha je laaaa . Lepas tu semagatnya baluk novel . Semangat membaca . Haaaa ~

Membaca Jambatan Ilmu

kbye .

1 comment:

Mira Adzlia said...

hamboih byknye buku dia beli