Saturday, September 19, 2020

GRADUATION DAY !

Assalamualaikum and hi everyone

Sebenarnya dah lama nak abadikan this story dalam blog tapi tak sempat memandangkan i isss super busy jadi tak sempat lah i nak tulis . So since RM0 kena kuarantin disebabkan oleh COVID 19 i is ada masa lah kan nak menulis ni hahaha.

29 SEPTERMBER 2019 I AM OFFICIALLY GRADUTE !

Selepas 3 tahun berhempas pulas tak tidur malam dapat jugak sis naik atas pentas pakai jubah dan topi  ambil segulung diploma . So iam officially Diploma of civil engineering holder . Hahahaha tiber . Grad diploma je pun haahahaha . Thank you everyone yang selalu ada dengan saya sepanjang saya belajar di PTSB . Thank you kawan-kawan , housemate , classmate dan terutamanya nam , ummi jimah tasya yang selalu tolong tika dalam kesusahan . Thank you to ummi and min , finally we did it kita punya konkrit kulit kerang yang sampai sekarang i tak boleh lupa . Thank u mak ayah and family selalu bagi pitih dan selalu ambik i dekat kulim hahahaha . Dulu tiap minggu i akan balik tau .


 WE ARE DONE 

So 29 haribulan tu i dapat sesi petang . Tak ingat sesi keberapa rasanya sesi ke 2 . Kecewa wehh bila dapat tahu dapat sesi petang . Sebab apa ? Sebab rushing . Yes pagi pun rushing tapi petang ni rushing nak solat zohor satu , habis majlis pukul 5 solat asar then tangkap gambar sikit halah letih tapi Alhamdulillah semuanya dah habis . So pagi tu pukul 12 we all dah checkout dari hotel then tunggu solat zohor pastu rushing kena beratur untuk perarakan masuk dewan . Dah masuk dewan tu fuhh nervous dia lain macam . Nak menangis , happy , sedih pun ada . Ya la terkenangkan moment dekat dewan ni . Banyak betul moment hahahhaa . Bila majlis dah start deborr nak naik pentas pulak . Dah naik pentas lupa dah step semua . Bila dapat gambar konvo hammmpeh hahhaha .

But walau apapun yang terjadi Alhamdulillah i dah grad diploma . And now focus for degree. Jujur dalam hati diploma lifee much fun than degree weii . Degree ni aku asyik nak tidoqq jaa hahhaha. For degree i tak mengharapkan untuk jadi cemerlang tapi doakan i boleh berjaya dan bawa pulang segulung ijazah .Doakan kite habis degree dengan jayanya. 


p/s: Draft 27 March  2020. September baru publish .Almost a year i graduate hahaha.




4 comments:

Sha Mohamed said...

Alhamdulillah..
Tahniah..

Shuhaida said...

alhamdulillah tahniah sis

Cik TK said...

Hehe tahniah awak.. good luck untuk ijazah pula..

Bola Katok said...

Tahniah!