Thursday, June 27, 2019

New Journey

Hai Assalamualaikum my blog .


 Lama gila i tak update it's been one and half year kot . paling lama ni . Now 22 tahun dah i hehehe muda lagi . Selama setahun setengah ni banyak sangat yang dah berubah . Life is change man ! Alhamdulillah i dah habis diploma . Tapi lama benor nak tunggu Convocation ni . Back to the previous post sebelum ni i ada suruh doakan i cepat dapat tempat praktikal kan . The answer is i got after and the journey sepanjang praktikal tu sangatlah dipermudahkan . I was so blessed .

After i habis praktikal Allah beri i  satu peluang dan rezeki yang sangat bermakna dalam sepanjang hidup ni . I dapat sambung kerja dekat tempat i intern and once again i was so blessed . First work kot. Banyak sangat belajar dekat situ starting from zero . Jujur cakap i was so enjoy working there and soo happy sampai taktau nak habaq lagumana hehehe .

I was so enjoy sampailah i dapat offer sambung study dekat tempat yang i idamkan selama ni dan course yang paling i idamkan . Sekali lagi Allah Maha pemurah lagi Maha mengasihani beri lagi peluang pada i yang kerdil ni . Dan waktu ni sangatlah buntu nak pilih yang mana . OHhh man hahahaa . Darah muda genggg . I cried and I buat keputusan untuk tolak tawaran tu . Tulis ni pun rasa nak menangis lagi tau . Sebenarnya i redha dan yakin setiap apa yang berlaku ni pasti ada hikmah-Nya . Biarlah jadi rahsia dan kenangan kenapa tawaran tu ditolak hehehehe . Dan awal tahun pun Allah beri lagi kebahagian buat diri ini satu lagi peluang yang tak ternilai . Terima Kasih Ya Allah .

2018. Setahun berlalu apapun i redha sangat sampai sekarang i masih cakap pada diri ni kena redha apa yang dah terjadi .So kesimpulannya jadi dewasa ni sangatlah susah . U have to make your own decision . Jaga hati semua orang . Belajar untuk perbaiki kesilapan diri ubah diri ke arah kenaikan dan yang paling penting dekatkan diri pada sang pencipta . Dan satu lagi apa yang dilalui jadikan sebagai pengajaran . Ingat seburuk dan sejahat mana keluarga kita takkan mampu sama sebaik baik orang luar yang mengasih kita . hmm nak menangis lagi Boleh tak kite nak jadi budak budak balik hahahahaha . Doakan kite dapat sambung belajar balik yeee .

No comments: