Monday, October 15, 2012

Freedom Already ?

Assalamualaikum salam sejahtera dan salam satu Malaysia .

Tumblr_mbwqajv4dn1r4ploio1_500_large

Alhamdulillah, Alhamdulillah , Alhamdulillah , akhirnya PMR sudah pun pergi dalam hidup kekanak batch 97 . Tapi ada sesetengah amek subjek bahasa arab ke , bahasa cina  ada lagi esok . Tapi yana yang amek lapan subjek memang sudah bebas sepenuhnya daripada sindrom penyakit belajar . ewahhh.
Tahun ni soalan memang gila agak memang susah . Itu je yang mampu cakap . Ada yang susah ada yang senang . ehh? normal la kan, dah nama pun exam . sukahati lahhh

Act , disebabkan kami terlambat mula exam disebabkan last exam tadi adalah KH  so untuk memudahkan pengawas kutip soalan and jawapan , bebudak semua kena duduk mengikut pilihan masing masing .Macam yana , yana duduk tempat sendiri lah memandangkan yana amek ERT Teknikal . Kami mula 5 minit lebih lambat dari sekolah lain . Means kami freedom pon lambat lima minit lah. lepas pengawas dah kutip kertas soalan and jawapan , line teknikal keluar dulu . Dengan senyuman yang manis hingga ketelinga ditambah dengan cili padi dan sambal tumis  tolak kerusi then keluar . Rasa macam nak menjerit and lompat-lompat katak . Tapi hajat tu terbantut bila aku sedar diri aku siapa .cehh


250032_10151251663673278_481947321_n_large

Now , yana rasa puas and sangatlah gembira sebab buat sementara ni . Ulang sekali lagi . SEMENTARA ini boleh lupakan sekejap  hal-hal study tuhh . Banyak orang cakap , enjoy lah puas-puas . naik form 4 jangan nak berhoneymoon lagi . And sekarang nie bolehla memikior tentang lawatan ke PD , baca novel puas-puas tanpa sebarang gangguan ,tidur ,online  . Erhahaha. Nikmat tak terkata .

Sampai sekarang Yana rasa "eh aku dah habis PMR ke" . Rasa macam sekejap ja masa berlalu . Dulu kita tunggu , then lagi seminggu kita rasa takut , time kita PMR rasa macam exam biasa and macam takada apa apa yang berlalu an now PMR dah  melabuhkan tirainya . macam tak percaya . aku tak percaya cinta erkk?
ohh okayy . Tapikan dekat twitter adela orang jealous sebab kami dah habes exam . ehh , sukahatilah . Dulu engkau pernah amek PMR kan ? So apa masalahnya ? kau cakap bebudak jerr amek PMR . Ohhh , dulu kau tak pernah amek PMR ke ? chiill lhaa , sama-sama merasa PMR kan . dahhhhhhhhhh . STOP .
Orang baru je nak freedom kejap dah spoil mod .baru nak senyum then bila baca statement tu terus rasa nak hempuk Pc dengan torchlight .

Erhhh , oke tak sedih-sedih . PMR ah hasis , NOW kena banyak berdoa supaya pemeriksa yang periksa kertas kita nanti pemurah and berprihatin . 
Okbyeeee.

2 comments:

EPIK said...

pasni boleh la enjoy puas2...exam dh hbs...tp jgn over sgt lak enjoy tu...hehehe

Potrait Manusia Menggunakan Jari

aini shahroni said...

untunglaa org tu..
^____^

aka ada sumthing nak share..hopefully ia dapat membantu korang yg lepasan PMR

http://nurainishahroni.blogspot.com/2012/10/pmr-vs-spm.html