Wednesday, November 28, 2012

BigFriend --->Port Dickson - Part 2

Assalamualaikum dan salam sejahtera .
486348_557935427566923_1511248090_n__large

Perhh , lama gila tak update pasal cecita ni kan . Well *omputih nampak , walaupun cuti sekolah , tapi masih sibuk . Nak cakap Yana urus rumah tangga , jaga anak belom kahwen lagi . hahahaha .Busy menjaga anak kucing yg asyik memberak lagi ganas . Ingat anak kucing tak ganas ke . Dekat rumah sekarang ni ada tujuh ekor anak kucing . Perhh . gilalah . Tambah due ekor ibu kucing bersama seekor bapa kucing . Keluarga bahagia gitu . Okay kay dan ay . Sebenarnya , Yana nak sambung cerita pasal Port Dickson . Walaupun dah  berkurun and rasanya dah dekat sebulan dah . Semalaman tak tidur punya nak amek feel nak buat cerita ni tau . Cerita seram nihh *baling selipar jamban 
.
----->Part 1 <-----

Okay , Alkisahnya bermula lepas bagi memborong di Bandar Melaka . Dah tak berapa ingat pukul berapa kami tinggalkan bumi melaka untuk menuju ke bumi Port Dickson . Sesudah sampai kami pergi ke Muzium tentera . Sesampai dekat muzium tuh , adalah dorang bagi sedikit penerangan tetang muzium ni . Dahlah macam tahanan pulak . Muzium ni  Macam macam ada . Kereta kebal . peluru . Hah , jangan angkut bawak balik sudahla bang . Siap ada terowong komunis  . Habis kasut aku basah tau . 

Then , tiba masanya kami 'check in' sebuah condo . Tapi macam apartment  Entahlah . 
First bas masuk dalam kawasan nak cakap condo tuh ,  dah rasa lainlah . Entah kenapa teiba rasa macam tak hepi . Rasa macam nak amik Flight , balik malam tuh . Ataupun aku tumpang je flight yang tengah lalu tu . Ada lah tunggu dalam beberapa minit sebab ada masalah teknikal sikit . Lepas dah okay semua . kami pun dapat lah kunci naik atas . Tak silap kami duduk tingkat 3 . Entah dah lupa . Otak semakin menghakisi memory itu . Cewahhh . Kan dalam tingkat tu, kami saja yang duduk situ . Masuk masuk ja . Fuhhh Fuhhhh , amek semangat gila ! dalam rumah tu , kami 6 orang aja . I, bad , asmaa , Kyla , syu and teyra . Lepas dah susun semua , kami cadang nak mandi kolam . then tetiba ada orang ketuk pintu . siapakah gerangannya ? Suspen . *cepat amek bantal . 

Rupanya , ada orang nak masuk bilik kamilah . dah lupa siapa . Taksilap hidayah and the gang kot . lepastu ada sorang antara kami *yg pasti bukan Yana . Act I dah lupa sapa. try bukak pintu . Tak boleh bukak wehh . Time tuhh rasa mau gugur jantung wa ! Try punya try , memang tak boleh bukak . Rasa macam nak nangis . Then , kami menjerit mintak tolong budak lelaki yang kebetulan nak pergi mandi kolam lah . suruh lepa panggil cikgu . Yang geramnya , ada jugak yang buat tak tahu , siap bye kami lagi . Fuhhhhhhhhhhhhhhhhh Sabar . dugaan nih . lepas tu cikgu sampai , cikgu try bukak dari luar . Still tak boleh bukak . Mungkin cikgu dah taktahu nak buat apa . cikgu suruh kami pergi mandi and solat . korang tau apa yang cikgu buat lepas tu ? cikgu call orang condo tuh kott then pergi join budak lelaki mandi . Haaa . Lupa , lawatan ni takda cikgu perempuan pon yang ikut . Cuma mak Jah je , pembantu makmal sekolah . Dua orang cikgu lelaki . HAHAHA . Lepastu adalah pakcik ,mana datang pintustill  tak boleh jugak kot .then setelah beberapa jam *HAHAHA barulah pintu tu boleh bukak . Alhamdulillah . Tak sempat nak mandi . Hanya tukar baju . pergi makan and jenjalan dekat PD gateaway . kan ada kedai-kedai . Kami borong habis. segala Maggi lah . air duct lady . Nak bekfest esok . Cewahh.

So , malam tu kami tambah penghuni akibat trauma petang tadi belum reda lagi . Rasanya sepuluh orang duduk dalam rumah tuh . Lepas kejadian tuhh , kami tambah lagi warga rumah itu . mahirah and kawan-kawan yg lain .Bilik cuma ada dua . Kami sumbat enam sekaligus tidur dalam bilik yang ada dua katil bujang . Haaaa. . Dah lah dengan aircond kelembapan macam siput . memang tak rasa aircond langsung . Tidur dengan kenyeyakkan pada malam tersebut . And malam tu sempat lgi tengok gambar hantu dekat TV9 . Tapi gambarbtu dah nak habis lah . Last -last sampai ending . 
Pagi kemudiannya *Jangan salahkan cikgu aku ,Eh ? Kami kena bangun awal . Kan dah ramai sampai sepuluh  olang duduk dalam rumah yang hanya berbekalkan satu toilet a.k.a bilik mandi dan sinonim bilik air . Fuhhhhhhhh . 
bekfes  makan maggi yang dibeli semalam . Mau gila sakit perut pagi tuh . Haaaa . Gelak kau . 

Then kami pun berlepas ke KL . Kuala Lumpur , aku datang . 

kbye .

p/s: Esok pegi Ukkkm Tuhh . SeramDehhh !

1 comment:

hananhadila said...

hanan tag beramai ramai ;) http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/special-year-end-ga-fy-nad.html